MENU
21-02-2024 basisschool de Horizon

Hoog bezoek op basisschool de Horizon!

Een bijzondere dag door het koninklijk bezoek van koning Willem Alexander.

Lees meer
21-12-2023 basisscholen Hulsberg en St. Stefanus

Nachtzoenen voor het goede doel

Wat zijn we trots op de kanjers van basisscholen Hulsberg en St. Stefanus! Zij hebben voor het Ronald McDonald Huis Maastricht ‘nachtzoenen’ verkocht. Hierdoor kunnen gezinnen dicht bij hun zieke kind blijven slapen.

Lees meer
01-12-2023 bs Witheim

Jeugdlintjes voor 26 kinderen van groep 7 en 8

De leerlingen kregen gister het jeugdlintje van de burgemeester van Gulpen-Wittem aangezien zij in weer en wind elke dag ervoor zorgen dat iedereen veilig kan oversteken!

Lees meer
09-11-2023 basisschool De Kleine Wereld

Plaquette en certificaat Euregioschool!

Vol trots heeft basisschool De kleine Wereld vandaag het plaquette en certificaat Euregioschool mogen ontvangen!

Lees meer
26-10-2023 basisschool Eikenderveld

Nieuw logo

Op vrijdag 13 oktober presenteerde basisschool Eikenderveld met trots haar nieuwe logo aan ouders en leerlingen.

Lees meer
03-10-2023 basisschool 't Kirkeveldsje

Kinderboekenweek!

Het is bijna zover! Op woensdag 4 oktober gaat de Kinderboekenweek van start!

Lees meer
28-08-2023 Basisschool De Windwijzer en De Verrekijker

De scholen zijn weer begonnen!

Benieuwd hoe dat gegaan is?

Lees meer
20-06-2023 Basisschool Klavertje vier en Witheim

wandelen om beweging te promoten

De kleuters van basisscholen Klavertje vier en Witheim hebben meegedaan met de Kleutervierdaagse. Vier dagen wandelen om beweging te promoten. Op de vijfde dag hebben de kinderen samen met de peuteropvang gewandeld. Na afloop kregen alle kinderen een medaille. Wat hebben ze het goed gedaan!

Lees meer
20-06-2023 SBO de Griffel

Winnaar bezoekt Museum Beeld en Geluid

Bij SBO de Griffel doet in het kader van digitale geletterdheid de hele bovenbouw elk jaar mee aan het landelijke online spel Mediamasters, georganiseerd door Mediawijzer.net. Er komen tal van digitale onderwerpen aan bod zoals nepnieuws, sexting, online pesten en nog veel meer. Dit schooljaar was D4 de gelukkige. Zij werden landelijk kampioen en mochten zich een jaar lang de meest Mediawijze groep van Nederland noemen. Met maar liefst vier teams zat SBO de Griffel in de top 10.

Lees meer
23-05-2023

Officiële start bouw Kindcentrum Amstenrade

Op woensdag 17 mei hebben wethouder Peter Janssen van de gemeente Beekdaelen, Daphne Burgerhof, directeur bestuurder Flow kinderopvang en Carola van der Weijden, voorzitter College van Bestuur INNOVO de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van een nieuw Kindcentrum in Amstenrade.

Lees meer
19-04-2023

Gezonde lunch op school

Veel scholen willen graag dat kinderen gezond lunchen. Uit onderzoek van het Jeugdjournaal blijkt dat de meeste scholen regels hebben over wat je wel en niet in je broodtrommel mag stoppen.

Lees meer
13-04-2023 Basisschool st. Paulus

De (lees)honger gestild

Hoog bezoek op de Paulusschool in Heerlen. Op Goede Vrijdag kwam burgemeester Roel Wever op bezoek tijdens het voorleesuurtje. Ook o.a. Ron Meijer, Nicole van Wolven en Jordy Clemens maakten deel uit van deze gezellige en leerzame ochtend.

Lees meer
11-04-2023

Start Carola van der Weijden als voorzitter College van Bestuur

Op maandag 3 april is onze nieuwe voorzitter College van Bestuur, Carola van der Weijden, met veel enthousiasme gestart.

Lees meer
21-03-2023 BASISSCHOOL Franciscus

Sponsorloop Bunde

Op 9 maart vond op de Franciscus de afsluiting plaats van ons thema ‘Wat is leven?’ De leerlingen hebben tijdens dit thema ontdekt dat mensen, dieren en planten goed kunnen leven als hun leven in evenwicht is zonder een verstoring. Dit evenwicht is ernstig verstoord in Oekraïne en in Turkije/Syrië. Vandaar dat wij geld ingezameld hebben voor de mensen in Oekraïne i.v.m. de oorlog en de mensen van Turkije i.v.m. de aardbeving.

Lees meer
01-03-2023

Nieuwe voorzitter College van Bestuur voor INNOVO

De Raad van Toezicht van INNOVO I Onderwijs op Maat heeft met ingang van 1 april 2023 Carola van der Weijden benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van deze stichting. Karel van Rosmalen heeft de afgelopen maanden de voorzittersrol tijdelijk overgenomen van Bert Nelissen na zijn welverdiend pensioen. Carola volgt hen nu op.

Lees meer
15-02-2023

Jong en enthousiast voor de klas

Demi Naus wilde altijd al juf worden. Liefst bij een dorpse’ en ‘ons-kent-ons’ school. En zo geschiedde: sinds september 2022 is ze juf Demi voor de kinderen van groep vier van Basisschool De Triangel in Ulestraten. Ze is de jongste in het team, de benjamin - “Bijna iedereen heeft al kinderen” - maar ze voelt zich er vanaf dag één thuis: “Superleuk, superfijn. Er komt heel veel op me af, gelukkig mag ik iedereen hier ‘lastigvallen’ met al mijn vragen!”

Lees meer
02-02-2023 KC BEKKERVELD

De techniekbus stond vandaag bij KC Bekkerveld

Wat leuk! De techniekbus van TCPL was vandaag bij KC Bekkerveld gestopt. Deze bus is tot de nok toe gevuld met techniekmaterialen en bijbehorende uitdagende opdrachten.

Lees meer
24-01-2023 BASISSCHOOL DE ZEVENEIK

Samen een stralende carnaval tegemoet

Veer mooge weer! Vrijdag 13 januari was het eindelijk zover. Na 2 jaar mocht er weer een jeugdprins/ jeugdprinses uitgeroepen worden.

Lees meer
17-11-2022 Sbo de Griffel

De Meest Mediawijze Klas van Nederland!

Hoera! De superkanjers van Sbo de Griffel - D4 - mogen zich een jaar lang de Meest Mediawijze Klas van Nederland noemen!

Lees meer
15-11-2022

Beekdaelen hard voor Taal

Op donderdag 3 november vond er een inspiratiemiddag plaats voor alle collega's van de groepen 1/2, intern begeleiders en directeuren van de basisscholen uit de gemeente Beekdaelen. Samen namen zij deel aan het project 'Beekdaelen hard voor Taal'. Dit is een project om de mondelinge taalontwikkeling van de jonge kinderen te versterken.

Lees meer
09-11-2022

Conferentie Limburg tegen Kindermishandeling

Op woensdag 16 november vindt de jaarlijkse conferentie van de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling plaats. Tijdens deze middag geven we een vervolg aan de succesvolle online bijeenkomst in maart over ingrijpende jeugdervaringen, toxische stress en het belang van veerkracht. Nu met het accent op de relatie met armoede. Daarnaast is er aandacht voor de barrières (in de zorg) om te signaleren en handelen bij vermoedens van kindermishandeling. En geeft het Centrum Voor Seksueel Geweld uitleg over hun werk.

Lees meer
19-10-2022 basisschool de Zeveneik

Opening Leescafé

In de Kinderboekenweek heeft basisschool De Zeveneik op feestelijke wijze een echt Leescafé geopend! Het Leescafé werd geopend door dhr Wim Krings van Boekhandel Krings samen met 2 assistentes uit groep 3 die goed opletten dat er niet in vingers werd geknipt.

Lees meer
06-10-2022

Een mooi krantenartikel in de Limburger

Bert Nelissen neemt binnenkort na tien jaar afscheid als bestuursvoorzitter van de negenduizend leerlingen tellende onderwijskoepel INNOVO in Zuid- en Midden Limburg. Een terugblik op de krimp, de stabilisering, Corona, mondige ouders en hemzelf zijn te lezen in het krantenartikel van De Limburger

Lees meer
05-10-2022 Catharinaschool SO/VSO

Traplopen voor het goede doel

Zoveel mogelijk keren de 248 meter lange en ruim 500 treden tellende trap in Landgraaf bedwingen binnen 60 minuten was het evenement waaraan de leerlingen van de Catharinaschool op vrijdag 30 september hebben deelgenomen. Dit alles met het doel: geld inzamelen voor het goede doel ‘Stichting Careless Moments’.

Lees meer
29-09-2022

Een magische geste

Wij willen Sjaak Leunissen, gepensioneerd onderwijzer en gepassioneerd schrijver, van harte bedanken voor deze magische geste. Aan al onze scholen heeft hij namelijk deel 1 en 2 van zijn zelfgeschreven sprookjesboeken geschonken om het lezen en voorlezen te stimuleren.

Lees meer
19-07-2022 basisschool à Hermkes

Trailer CHAOS GEGARANDEERD, een film van groep 8

Beleef zaterdag 23 juli thuis de YouTube-première van ‘CHAOS GEGARANDEERD’. Een spetterende, superspannende, grappige film vol chaos. Met in de hoofdrol de kinderen van groep 8 van Basisschool à Hermkes uit Epen!

Lees meer
11-07-2022 SBO DE GRIFFEL

Keith Haring project

Op SBO de Griffel hebben de leerlingen de afgelopen weken aan het Project Keith Haring gewerkt. Dit project is een samenwerking tussen handvaardigheid en onderzoekend en ontwerpend leren.

Lees meer
11-07-2022 Basisschool Triangel

feestelijk 5-jarig bestaan van 10-14-onderwijs regio Echt

Afgelopen week, tijdens het 5-jarig bestaan van 10-14-onderwijs regio Echt werden een boel mensen die betrokken zijn bij dit programma met elkaar in contact gebracht. Gastoptredens van dansende leerlingen, een hapje, een drankje, stands met informatie en het zonnetje: ze waren allemaal aanwezig.

Lees meer
05-07-2022 Basisschool Broederschool

100 jaar broederschool Molenberg!

De Broederschool is een begrip in Heerlen en viert het 100 jarig bestaan tijdens de feestweek van 3 t/m 9 juli uitbundig.

Lees meer
21-06-2022 Basisscholen Hulsberg en Stefanus

Actie voor Oekraïne

Basisscholen Hulsberg en Stefanus organiseerden de afgelopen weken een actie voor Oekraïne. Met de verkoop van zelfgemaakte vredes-armbandjes is een mooi bedrag opgehaald. Leerlingen uit de leerlingenraad hebben het bedrag symbolisch overhandigend en kennis gemaakt met de Oekraïense kinderen en hun leerkrachten op basisschool Klavertje Vier.

Lees meer
15-06-2022 Basisscholen Ummer Clumme en Sint Theresia

HOERA! Basisscholen Ummer Clumme en Sint Theresia zijn gezond!

Het vignet Gezonde School is behaald! Hiermee laten de scholen zien dat zij voldoen aan de kwaliteitscriteria opgesteld door deskundigen.

Lees meer
06-04-2022 Basisschool St Paulus

Officiële opening basisschool St Paulus

Op 6 april is basisschool St Paulus officieel geopend door wethouder Jordy Clemens. We wensen het team van de basisschool St Paulus heel veel succes in het mooie nieuwe gebouw! Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt!

Lees meer
31-03-2022 SBO de Griffel

Er zijn weer kuikentjes geboren!

Op SBO de Griffel zijn weer kuikentjes geboren. Nog even niet aanraken maar kijken mag wel. Wat zijn ze klein en schattig. Hallo lente!

Lees meer
30-03-2022 Basisschool Broederschool

Bomenkraamkamer voor 100-jarige school

Op vrijdag 25 maart werd in de wijk Molenberg in Heerlen een Bomenkraamkamer aangelegd door de leerlingen van de Broederschool. Zij gingen jonge boompjes vanuit het daar gelegen Aambos herplanten op een nieuwe, speciaal daarvoor geprepareerde locatie in de buurt. In deze Bomenkraamkamer kunnen jonge boompjes die in het bos vanwege gebrek aan licht en ruimte geen overlevingskans hebben, groot groeien.

Lees meer
22-03-2022 Basisschool de Bolster

Kinderzwerfboek

Bij basisschool de Bolster wordt een KinderzwerfboekStation opgericht dat vanaf maandag 4 april geopend is. Daarna kunnen de kinderen van de basisschool hier terecht voor een zwerfboek. In school staat een boekenkast vol met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen. Of je kan een eigen boek brengen dat een ander kind mag lezen.

Lees meer
23-02-2022 KC Bekkerveld

Sleuteloverdracht KindCentrum Bekkerveld

Het oude HTS-gebouw op het Bekkerveld in Heerlen is nu definitief getransformeerd tot een eigentijds en nieuw KindCentrum. Het KindCentrum biedt onderdak aan de basisschool Sint Tarcisius, een gedeelte van de Catharinaschool voor speciaal onderwijs, peuteropvang Heerlen, een voorziening voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang van HumanKind en het bestuurskantoor van INNOVO.

Lees meer
22-02-2022 KC PAULUS

Hoog bezoek: Lilian Marijnissen!

Op zaterdag 19 februari 2022 heeft hoog bezoek plaatsgevonden op Kind- en Buurtcentrum Paulus in de wijk Passart: niemand minder dan Lilian Marijnissen (fractievoorzitter voor de SP in de Tweede Kamer) heeft een bezoek aan de nieuwe school gebracht!

Lees meer
22-02-2022 Servicebureau INNOVO

Mooi artikel over hoogbegaafdheid

Vorige week is in het tijdschrift Remdiaal (vaktijdschrift voor educational needs in VO en BVE) een artikel verschenen dat gaat over de handleiding voor hoogbegaafde leerlingen. Klik hier om het artikel te lezen.

Lees meer
22-11-2021

Hard voor taal

Op donderdag 18 november vond de officiële aftrap plaats van het project ‘Beekdaelen hard voor Taal’. Een unieke samenwerking tussen de kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en alle basisscholen van schoolbesturen Innovo, Kindante en Movare binnen de gemeente Beekdaelen.

Lees meer
07-09-2021

SpringWIJzer, een samenwerking tussen INNOVO en SVOPL

Een projectgroep van diverse collega`s ontwikkelde pakketten om (hoog) begaafde kinderen, leerlingen en hun begeleiders op school op weg te kunnen helpen.

Lees meer
22-07-2021 Basisschool De Windwijzer

Afscheid groep 8

Op basisschool de Windwijzer te Heerlen gooide corona vlak voor het einde van het schooljaar nog roet in het eten... dat betekende jammer genoeg geen afscheid op school voor groep 8.

Lees meer
14-06-2021 Servicebureau INNOVO

Advies Autoriteit Persoonsgegevens gebruik Google Workspace

Deze week is er nieuws over de DPIA op Google Workspace naar buiten gebracht.

Lees meer
08-06-2021 basisschool Franciscus

Vakkanjers Junior

5 kanjers van basisschool Franciscus uit Bunde zijn door naar de finale!

Lees meer
14-04-2021 Servicebureau INNOVO

Standpunt INNOVO gebruik Google G Suite for Education

In maart heeft u in de media kunnen lezen dat er vragen zijn ontstaan met betrekking tot het gebruik van Google G Suite for Education.

Lees meer
12-04-2021 Basisschool Eikenderveld

Kinderen maken kennis met mogelijkheden voor later

Begin november 2020 is IMC Basis op Basisschool Eikenderveld in Heerlen weer van start gegaan! Na een paar lessen in de klas ging IMC Basis vanaf begin 2021 verder in digitale vorm, maar de leerlingen hebben allesbehalve stil gezeten.

Lees meer
04-03-2021 basisschool Swentibold

Nieuw schoolplein

Op basisschool Swentibold zijn de werkzaamheden op het schoolplein afgerond en kunnen de kinderen en de leerkrachten genieten van een splinternieuw schoolplein.

Lees meer
03-02-2021 Basisschool St. Martinus

Verrassingstas

Basisschool St. Martinus uit Welten verraste alle gezinnen van school met een bijzondere tas.

Lees meer
02-12-2020 Basisschool Eikenderveld

Samenwerking INNOVO en IMC Basis

Hoe gaaf is dat! In een bezoekersruimte van de gevangenis diverse medewerkers van de gevangenis interviewen over hun werk!

Lees meer
15-10-2020 basisschool Swentibold

Vernieuwing speelplein

We kunnen niet wachten tot het vernieuwde speelplein van basisschool Swentibold in Born klaar is.

Lees meer
11-03-2020 Basisschool De Zeveneik

Bezoek van KNGF-ambassadeur

De leerlingen van Unit 3 van basisschool De Zeveneik kregen wel heel leuk bezoek. En wel van een KNGF ambassadeur met blindengeleidehond Uniek.

Lees meer
29-01-2020 INNOVO

SAMEN GAAN WIJ VOOR GOED ONDERWIJS!

Voor de toekomst van het Limburgse onderwijs en onze kinderen ondersteunen de gezamenlijke Limburgse schoolbesturen de acties voor beter onderwijs. Er moet structureel meer geld vrijkomen voor broodnodige investeringen. Kijk gauw verder voor het filmpje 'Samen gaan wij voor goed onderwijs'.

Lees meer
21-01-2020 BS De Triangel & SBO Bernardus

Mooie opbrengst voor het goede doel

Elk jaar wordt op de 2 Gulpense basisscholen van INNOVO een kerstmarkt georganiseerd met afgelopen jaar weer een prachtige opbrengst!

Lees meer