MENU
nieuws

De Meest Mediawijze Klas van Nederland!

Vorige week hebben een aantal klassen van Sbo de Griffel deelgenomen aan MediaMasters, een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.

Spelenderwijs gingen de kinderen aan de slag met alle facetten van digitale geletterdheid. Hierbij kun je denken aan lessen over o.a. nepnieuws, veilig internetten, cookies, (sluik)reclame, TikTok, privacy en nog veel meer.

Op vrijdag 11 november was de grote finaledag en wat was het spannend. Groepen gingen elkaar uitdagen en het scorebord veranderde gedurende de dag echt vaak. En toen was het 15.00 uur. Mediamasters was afgelopen…

Niet veel later volgde een verrassend telefoontje. Een groep van Sbo de Griffel bleek – net als twee jaar geleden –  de meeste BITS (punten) te hebben verzameld in de competitie voor Speciaal Onderwijs.

Deze prachtige prestatie is behaald door D4. Deze superkanjers mogen zich een jaar lang de Meest Mediawijze Klas van Nederland 2022 noemen.

Met deze 1e prijs heeft de klas een ‘excursie’ gewonnen naar het Beeld & Geluid museum in Hilversum + een workshop. Daarnaast zijn ze ook nog eens hoog geëindigd in het algemeen klassement van alle basisschoolklassen in Nederland. Meer dan 8000 groepen deden hieraan mee en D4 wist daarop een 19e plek te bemachtigen.

Kortom, een hele knappe prestatie van de kinderen uit D4 waar we als INNOVO supertrots op zijn!

Maandagochtend kreeg D4 bezoek van het team van MediaMasters, vergezeld door een cameraman en één van de hoofdrolspelers: De Jager!

Een spannend moment voor iedereen in D4, en al helemaal toen De Jager plotseling voor onze deur verscheen…

En wat er toen gebeurde…

https://www.youtube.com/watch?v=l6AtOo7A3yg

D4, van harte proficiat met deze wereldprestatie!

17-11-2022