MENU
nieuws

Opening Leescafé

In de Kinderboekenweek heeft basisschool De Zeveneik op feestelijke wijze een echt Leescafé geopend! Het Leescafé werd geopend door dhr Wim Krings van Boekhandel Krings samen met 2 assistentes uit groep 3 die goed opletten dat er niet in vingers werd geknipt.

De afgelopen weken is er in de school hard gewerkt om het Leescafé te realiseren. De leerkrachten van groep 3/4 hebben een kast omgetoverd tot een echte leeskast, met behang, kussens en leesplankjes. Er is ook een koffiebar waar de kinderen kunnen spelen dat ze tijdens het lezen een drankje drinken en een lekker taartje eten. Met de komst van het Leescafé willen de leerkrachten het lezen weer een boost geven.

In het leescafé lezen alle kinderen, van groep 1 t/m 8, alleen of in groepjes. Ook staat er het tutorlezen centraal. Dit is een effectieve werkvorm om de leestechniek te oefenen in tweetallen. Een ouder en een jonger kind gaan dan samenwerkend lezen. Tot nu toe is het project zeer geslaagd. Er wordt heel enthousiast en met veel plezier gebruik van het Leescafé gemaakt! Na de officiële opening heeft meneer Krings, zittend in de leeskast, nog voorgelezen uit één van zijn favoriete voorleesboeken ‘Wie is er hier het dapperst’. Leuke anekdote, dit boek heeft hij 14 jaar geleden ook geschonken aan, toen nog, prins Willem Alexander, prinses Maxima en de prinsesjes. Een prentenboek met een mooie boodschap, voor alle leeftijden. Als verrassing was er ook een exemplaar voor basisschool De Zeveneik, om het leesplezier levend te houden.

Voor videobeelden van de feestelijke opening en een interview met de leerkrachten van basisschool De Zeveneik zie www.bengelder.nl

19-10-2022