MENU
nieuws

Keith Haring project

Op SBO de Griffel hebben de leerlingen de afgelopen weken aan het Project Keith Haring gewerkt. Dit project is een samenwerking tussen handvaardigheid en onderzoekend en ontwerpend leren.

Na een inspirerende presentatie over Keith Haring, zijn alle leerlingen een onderzoeksvraag gaan bedenken. Er zijn vragen ontstaan zoals: ‘Hoe ziet Keith Haring eruit met haren?’ of ‘Hoe zouden de Keith Haring poppetjes eruitzien als het roblox poppetjes zouden zijn?’.

Alle groepen hebben verschillende materialen gekregen, zoals: klei, knopen, stokjes, plastic, stof etc. Met deze materialen moesten de leerlingen het antwoord op de onderzoeksvraag gaan ontdekken. Het proces was dus heel belangrijk, maar er zijn ook super kunstwerken ontstaan.

Met deze kunstwerken hebben de leerlingen in groepjes stopmotion filmpjes gemaakt.  Eerst moesten ze nadenken over een verhaal, daarna hebben ze zelf een filmpje gemaakt. Uiteindelijk zullen de filmpjes van alle kinderen aan elkaar worden gemonteerd.

Om de leerlingen extra te inspireren, zijn ze naar Schunck geweest. Hier was een tentoonstelling over Keith Haring. Juf Hélène heeft de kinderen hier rondgeleid en verteld over Keith Haring.

Het was een mooi en inspirerend project waar alle leerlingen en leerkrachten met veel plezier aan hebben gewerkt.

11-07-2022