MENU
nieuws

Vakkanjers Junior

Het Wereld Natuur Fonds is de opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge van dit schooljaar. In de WWF Wildlife Challenge daagde het Wereld Natuur Fonds leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar vmbo uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken zodat mensen en wilde dieren beter samen kunnen leven. Vakkanjers Junior bedachten oplossingen om het toenemende aantal mens-dier conflicten in de wereld een halt toe te roepen zodat mensen en dieren beter samen kunnen leven.

Basisschool Fransiscus uit Bunde is één van de 10 finalisten. Het team bestaat uit Zoë,Vital, Raf, Koen en Teun. Ze zeggen over hun idee: “Ons idee was een automatische waterbak die via een pomp wordt bijgevuld.” Op de foto kun je zien hoe de finalisten door de mensen van Vakkanjers werden geïnterviewd over hun oplossingen, ideeën en gemaakte producten.

Op 23 en 24 juni vindt de finale plaats via een live uitzending die online uitgezonden wordt. Wie o wie gaat er vandoor met de Vakkanjers wisseltrofee!?

Benieuwd? Volg ons op www.vakkanjers.nl.

08-06-2021